Vingavägen 8

Hagaberg, Södertälje

5 895 000 kr

20-talshus i attraktivt område!

Varmt välkommen till Vingavägen 8! Här erbjuds en vacker 20-talsvilla med fina detaljer som bl.a kakelugn, fiskbensparkett och vackert spröjsade fönster. Huset är väl omhändertaget och har moderniserats genom åren med nyare kök, badrum och ytskikt samt en vacker glasveranda perfekt för sociala umgängen. Huset har generösa ytor som allrum och vardagsrum i fil på entréplan samt arbetsrum. Källare med optimala ytor för ungdomshäng eller hobbyrum. Övre plan erbjuder fyra sovrum och ett stilrent helkaklat badrum med både badkar och dusch. Vacker insynsskyddad trädgårdstomt med flera uteplatser och bra solläge.
Huset är beläget i attraktivt område med gångavstånd till Kusens backe, skola, förskola, mataffär, idrottsplats, Östertälje station och mycket mer. En kort promenad så är man inne i stadskärnan.
Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för ytterligare information och för att boka visning!

Rumsbeskrivningar

Entréplan

Hall

Rymlig och välkomnande hall med gott om utrymme för stor hatthylla och skoställ. I hallen är det klinkergolv och spotlights i taket.

Kontor

I anslutning till hallen är det ett rum som idag används som kontor. Rummet passar även bra till gästrum/förvaring.

Kök

Stort med förvaring i skåp och lådor med vita luckor. Köket har gott om arbetsyta på bänkar och maskinell utrustning som spis med ugn, diskmaskin och kyl/frys. I köket erbjuds utrymme för matbord till 6 personer och ett härligt ljus från fönster i två väderstreck.

Vardagsrum

På entréplanet erbjuds två stora rum i fil varav det ena rummet har vacker fiskbensparkett och gott om plats för soffgrupp vid en härlig fungerande kakelugn. Det andra rummet erbjuder utrymme för sittgrupp och altandörr till altan i västerläge.

Glasveranda

Stor och ljus glasveranda som har vackert spröjsade fönster. Rummet har utgång via altandörr till tomten. I rummet är det gott om utrymme för matbord och när man sitter i rummet känns det som man sitter i trädgården med totalt insynsskydd.

Wc

Centralt placerad på entréplanet erbjuds en toalett med fina materialval som klinkergolv, handfat, spegel och vägghängd toalett samt spotlights i taket.

Övre plan

Sovrum

En trappa upp erbjuds fyra st sovrum som består av två stycken till vänster när man kommer upp för trappen som är lika stora. I rummen är det utrymme för säng och ytterligare möbel om så önskas.

Sovrum

Till höger när man kommer upp för trappen erbjuds ytterligare ett sovrum med bra storlek, plats för både säng och ytterligare möbel samt förvaring i två st garderober.

Badrum

Helkaklat badrum i stilrent kakel och klinker samt fina detaljer som platsbyggda hyllor vid badkaret. Badrummet har modern inredning som badkar, dusch med duschväggar i glas, handdukstork, vägghängd toalett, stort handfat med förvaring i lådor under och spegelskåp ovanför.

Sovrum

Ytterligare ett sovrum på övre plan, rummet är det största av sovrummen och har gott om utrymme för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Förvaringsmöjligheter finns i garderober och klädkammare. Rummet har balkongdörr ut till en rymlig balkong i söderläge. Från sovrummet är det egen dörr till badrummet.

Källare

En trappa ned kommer man till källaren. I trappan finns det en ytterdörr.
Källaren erbjuder tre rum som passar perfekt till gillestuga/hobbyrum, kaklat duschutrymme med toalett och separat rum för tvättstuga. Innanför tvättstugan ligger pannrummet.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 - 1½ plan
Byggnadsår
1924
Fasad
Plast samt trä
Stomme
Trä
Fönster
2-glas kopplade samt isolerglasfönster
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Plåt
Tak
Betongpannor
Grund
Platta på mark i källare samt plintgrund
Uppvärmning
Vattenburen värme via elpanna, luft/luftvärmepump
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Övriga utrymmen

På tomten finns ett rymligt garage med separat förrådsdel.

Energideklaration

Status
Utförd
Primärenergital
90 kWh/m2 och år
Energiklass
E

Driftskostnader per år

Uppvärmning
43 100 kr
Vatten/avlopp
4 000 kr
Renhållning
2 300 kr
Summa
49 400 kr (fastighetsavgift på 9 525 kr/år tillkommer)
I kostnad för uppvärmning ingår kostnad för hushållsel. Fastigheten förbrukar ca 20 500 kWh/år.

Taxeringsinformation

Taxeringsvärde
3 080 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
1946
Byggnadsvärde
1 814 000 kr
Markvärde
1 266 000 kr
Fastighetsavgift
9 525 kr/år
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 10 st pantbrev om 3 234 000 kr.
Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggår
1924
Fast.beteckning
Hjälmen 3
Adress
Vingavägen 8
Område
Hagaberg, Södertälje
Postadress
15270 Södertälje
Bo & biarea
158 + 64 m²
Antal rum
7 rum och kök, varav 4 sovrum
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Tomtarea
902 m²
Pris
5 895 000 kr eller högstbjudande
Gustav Ekström Ansvarig mäklare

Intresseanmälan