sön 16/12 kl 11:30-12:00

Svalstigen 6

Viksäter, Södertälje

4 750 000 kr

Exklusiv villa i populärt område

Välkommen till denna påkostade villa med standard utöver det vanliga som bl.a KNX-system vilket gör att det går att styra belysning m.m från telefonen,  Effektivt värmesystem som leder ut i vattenburen golvvärme i hela huset, påkostat badrum med ångdusch och handfat med dubbla blandare och kök från Puustelli med bl.a elstapel, granitbänkskiva och stor spishäll. Smakfull interiör med fina materialval, trevlig arkitektur med många spännande vinklar, stora fönster med bra ljusinsläpp samt öppet upp till nock i vardagsrummet vilket ger en otrolig rymd och känsla i huset.

Huset är beläget i ett barnvänligt område på en lugn återvändsgata med gångavstånd till både förskola och skola. Närhet till fina grönområden, två st bra golfbanor och även till Mälaren. Möjlighet till båtplats finns.

Välkommen på visning!

Planlösning

Entréplan:

Välkomnande hall med plats för avhängning i skjutgarderob samt plats för hatthylla. Rakt fram från hallen är det ett stort sovrum som idag används som kontor. Trevligt ljusinsläpp, högt i tak och led-spotlights i taket.

Vidare kommer vi till köket som är ett Puustelli kök med vita luckor, förvaring i skåp och lådor, goda arbetsytor på granitbänkskivor med underlimmad diskho, nedfälld elstapel med eluttag samt induktionshäll (80cm bred). Samtliga vitvaror är från Cylinda, rostfria vitvaror som kyl, frys, micro, ugn, fläkt samt integrerad diskmaskin. Mellan kök och matplats är det en bänkskiva med möjlighet till att sitta med barstolar och förberett för vinkyl. Utrymme för matbord för upp till 10 personer.

Vardagsrum med högt i tak (4,5m), ljusinsläpp från stort fönster och plats för stor soffgrupp. Här finns det även möjlighet till att göra ytterligare ett sovrum. I vardagsrummet är det förberett för högtalare. I vardagsrum och kök är det målade väggar, ekparkettgolv och en tapetserad vägg samt led-spotlights.

Vidare är det tvättstuga med mörkt klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Förvaring i skåp med laminatbänkskiva ovanför med en diskho i. Tvättmaskin och torktumlare i stapel från Electrolux och två st varmvattensberedare samt städskåp. I tvättstugan är det högt i tak och platsbyggt så man kan hissa upp klädstället i taket.

Stort badrum med mörkt kakel/klinker. Vägghängd toalett, dubbla handfat med skåp under och spegel ovanför samt en stor ångdusch med bubbelbad, dusch, belysning och högtalare i. I badrummet är det led-spotlights.

Mellan tvättstuga och badrum är det en groventré.

Övre plan:

En trappa upp möts vi av en mellanhall med ett trevligt ljusinsläpp från fönster från ena hållet och öppet mot vardagsrummet åt andra hållet samt led-spotlights i taket.

Stort sovrum med klädkammare, toalett med grått klinkergolv och vitt kakel på väggarna samt plats för byrå/skåp. I sovrummet är det gott om plats, härligt ljusinsläpp från tre fönster med rullgardiner monterade på varje. I sovrummet är det tapetserade väggar och en som är målad samt led-spotlights i taket. 

Ytterligare ett rymligt sovrum med plats för säng och garderob. I sovrummet är det en tapetserad vägg och resten målade samt led-spotlights i taket.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 - 1½ plan
Grund
Platta på mark
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Plåt
Fönster
3-glasfönster
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp. På tomten finns även sommarvatten för bevattning.
Uppvärmningssystem
Luft/vattenvärmepump samt FTX med värmeåtervinning.

Tomten

Asfalterade parkeringsplatser och uppfart. Plan trädgårdstomt med gräsmatta, grusad plan i anslutning till uppfart. Längs halva huset är det inhängnad yta.


Uteplats:

Stor uteplats i sydvästläge i anslutning till entrén med markis och plats för flera sittgrupper.

Övriga byggnader

På tomten finns det 2 st kallförråd samt en gäststuga/förråd som är isolerad.

Det är även förberett med vatten, avlopp och el för att bygga garage/attefallshus.

Bilplats

2 st parkeringsplatser finns i anslutning till tomtgräns med eluttag. Ytterligare plats finns för ca 5 bilar på uppfarten.

TV och bredband

Tv finns via parabol och internet finns via stadsnät.

Driftskostnad

Uppvärmning
20 900 kr
Vatten/avlopp
5 425 kr
Samfällighet
3 300 kr
Summa
29 625 kr

I kostnad för uppvärmning ingår kostnad för hushållsel.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde
2 907 000 kr (fastställt avseende år 2015)
Byggnadsvärde
2 013 000 kr
Markvärde
894 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 1 st pantbrev uttagna om sammanlagt 3 188 000 kr

Servitut/ planbestämmelser

Servitut: Rättigheter-förmån:
Gemensamhetsanläggning: Södertälje Viksberg GA:2, Gemensamhetsanläggning: Södertälje Viksberg GA:3, Gemensamhetsanläggning: Södertälje Viksberg GA:5


Last: Avtalsservitut: Brunn Mm, 01-IM9-96/2465.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM9-56/6572.1


Förmån: Avtalsservitut: Brunn Mm, 01-IM9-96/2464.1
Planbestämmelser:
Detaljplan (2007-09-03)
Gatuadress:
Svalstigen 6
Fastighetsbeteckning:
Viksberg 2:445
Byggår:
2012
Byggnadstyp:
1 - 1½ plan
Pris:
4 750 000 kr eller högstbjudande
Boarea/biarea:
160/30 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum:
4 rok varav 3 sovrum
Tomtarea:
1 222 kvm
Ansvarig mäklare Gustav Ekström
070 645 11 41
gustav@bolundvall.se

Visningar

Kontakta mäklaren för visning
sön 16/12 kl 11:30-12:00

Intresseanmälan